UNDERSTAND

Understand

Mbi biçikletë: “Si i përgjigjen muskujt ushtrimeve fizike”

July 19, 2012 | Issue 23

Përkthyer nga: Klodiana Jani. Të gjithë e dimë se ushtrimi fizik na bën më të shëndetshëm dhe më të fortë fizikisht; - Por cfarë ndryshimesh ndodhin në qelizat tona që këto të bëhen të mundura?

Ages: 16-19; Keywords: Biology, Genetics

                 

Article PDF

Understand

Kromozomet qe shpërthejne: si fillon kanceri

July 19, 2012 | Issue 23

Përkthyer nga: Klodiana Jani. Tumoret e trurit janë një nga shkaqet më të zakonshme të vdekjes tek fëmijët - dhe mund të fillojë kur kromozomet veçohen gjatë ndarjes qelizore.

Ages: 16-19; Keywords: Biology, Genetics, Medicine, Mutation, Inheritance, Cancer, Cancer research

                         

Article PDF