INSPIRE

Inspire

Si e perceptojnë studentët shkencën dhe teknologjinë?

October 2, 2006 | Issue 1

Përkthyer nga Eris Duro. Svein Sjøberg dhe Camilla Schreiner nga Universitetii i Oslos, në Norvegji, shpjegojnë se si po studiojnë sjelljet e të rinjve kundrejt shkencës dhe teknologjisë.

Ages: not applicable; Keywords: Physics

     

Article PDFTEACH

Teach

Mësimdhënia e lëndëve shkencore dhe shoqërore: një metodikë ndërdisiplinore

October 1, 2006 | Issue 1

Përktheu Eris Duro. Kërkesa për një metodikë ndërdisiplinore në mësimdhënie është gjithnjë në rritje, por kjo nuk mund të konkretizohet lehtësisht me mësime frymëzuese e të realizueshme. Gianluca Farusi, mësues kimie, shpjegon se si përdori dy piktura të Rilindjes Italiane…

Ages: 14-16, 16-19; Keywords: Interdisciplinary

     

Article PDF

Teach

Në zbulim të ADN-së

August 3, 2006 | Issue 1

Përkthyer nga Eris Duro. Dean Madden pranë Qëndrës Kombëtare të Arsimimit në Bioteknologji, Universiteti i Reading, Mbretëri e Bashkuar, përshkruan zbulimin e ADN-së, dhe se si kjo mund të përftohet lehtësisht në laborator.

Ages: 11-14, 14-16, 16-19; Keywords: DNA

       

Article PDFEDITORIAL

Editorial

Shkenca në Shkollë (Science in School)

August 4, 2006 | Issue 1

Përkthyer nga Eris Duro. Mirë se erdhët në numrin e parë të revistës Shkenca në Shkollë, një revistë që synon të promovojë një mësimdhënie frymëzuese të shkencave në Europë. Shpresojmë që artikujt tanë t’ju tërheqin, informojnë e, pse jo, frymëzojnë.

Ages: not applicable;

       

Article PDF