Articles

Filter
Age group
Topic
Filter

Showing 3 results from a total of 3

февруари 28, 2011 | Issue 2

Научниците во игра: мерки за развој на научните вештини

Преведено од Наталија Ацеска (Natalija Aceska) & Александра Ацеска (Alexandra Aceska). Во вториот од двата артикли кои се за развивањетона процесите на истражување, хипотези и…

Ages: < 11, 11-14;
Topics: Physics, Science and society, General science
Ελληνικα Ελληνικα   English English   Hrvatski Hrvatski   Italiano Italiano   македонски македонски

април 23, 2010 | Issue 2

Има ли планети како Земјата околу другите ѕвезди?

Преведено од Наталија Ацеска (Natalija Aceska). Уфе Грае Јоргенсен од Универзитетот од Копенхаген, Данска, опишува истражување за планети слични на Земјата некаде на…

Ages: 16-19;
Topics: Physics, Astronomy / space
Ελληνικα Ελληνικα   English English   Español Español   Français Français   Hrvatski Hrvatski   Italiano Italiano   македонски македонски   Nederlands Nederlands   Türkçe Türkçe

октомври 13, 2009 | Issue 2

Бродот – изложба МБ Ајнштајн: летачки извор на ученичкото знаење

Преведено од Наталија Ацеска (Natalija Aceska) & Александра Ацеска (Alexandra Aceska). Замислете товарен брод кој не превозува јаглен или друг тежок товар, но нешто многу…

Ages: not applicable;
Topics: Physics, General science
English English   Hrvatski Hrvatski   македонски македонски